Az objektívbe zárt valóság

Kovács Péter fotós jelenleg középiskolás, de már aktív fotós, hat éve hord magával fényképezőt, szinte mindenhová. Főleg a tájképek, épületek és a sport a kedvenc témája. Elvégezte a TerepSzemle Stúdió fotósiskoláját és több éve rendszeresen jelennek meg fotói a Hajdú-bihari Naplóban és ezen az oldalon is.

Fotó: Horváth Tamás

A hajdúböszörményben látható kiállítás március 9-ig hétköznap 9-18 óra között, hétvégén pedig 14-18 óra között tekinthető meg a Sillye Gábor Művelődési Központ kiállítótermében.A tervek szerint a kiállítást Párta Lucia közismert vezető meteorológus (EWS) nyitotta volna meg, de sajnos rajta kívülálló ok miatt nem tudott részt venni a megnyitón. Szöveges üzenetét alább közöljük.
„Tisztelettel üdvözlöm valamennyiüket és egyben kérem, nézzék el nekem, hogy ilyen szokatlan módon, levélben köszöntöm Önöket! Ha személyesen nem is nyithatom meg Kovács Péter barátom fotókiállítását, a márciusi nyitvatartásáig remélem magam is megnézhetem! Annál is inkább vágyom erre, mivel Petit – ugye megengeded, hogy így nevezzelek? – kölyökkora óta ismerem. Módom volt megtapasztalni, amint napjainkig egyre kibontakozóbb lett erőteljes szellemi fejlődése, élet- és éleslátása egyre különlegesebb, egyedi formát ölt. Nem véletlen – alapos munka áll mögötte -, hogy meglátásai, köztük fotóalkotásai, az utóbbi években mind több komoly elismerést váltottak ki. Nem véletlen az sem, hogy a Hajdú-Bihari Napló hasábjain is rendszeresen találkozhatnak Kovács Péter munkáival. Fontos állomás a ma megnyíló kiállítás is itt Hajdúböszörményben. Korábbi természet-, táj-, környezetszemléletét folyamatosan kristályosítva, mostanra megérett a helyzet annak kiállításon történő közszemlére tételére. Az itt látható alkotások Kovács Péter 16 – 17 éves korában készült fotói, nem is a legfrissebbek ugyan, de már akkor meghaladták azt a szintet, amit akár egy jól-képzett hajlott-hátú ember elkövethet. Ebben nyilván komoly példamutató szerepe volt Peti szüleinek, akiket régóta barátaimként tisztelek. Kedves fotóművészetet szerető Látogatók, kérem fogadják szeretettel Kovács Péter alkotásait, kérdezzék Őt, magát a fotóst, milyen – számos esetben különleges – körülmények között készültek a felvételei, majd aztán visszanézem a kiállításról készülő tudósítást, mintha ott lennék Önökkel! Lélekben most is ott vagyok. A kiállítás rendezőinek gratulálok a választáshoz! Peti, Neked szeretettel kívánok további örömteli, másoknak is élményt nyújtó fotózást! Kedves Látogatók, Önöknek pedig élménydús tárlatlátogatást! Üdvözlettel: Pártai Lucia”