Akadozik a vonatközlekedés az országban

Országszerte fennakadásokat, késéseket okozott a vihar szerdán a vasúti közlekedésben, Budapestet szinte elzárták a szerelvények elől a felsővezetékre, pályára dőlő fák.

D_KOM20150708001
MTI Fotó: Komka Péter

A budapesti elővárosi vonalakon számos helyen fa dőlt a felsővezetékre, a károk felszámolása és a közlekedés helyreállítása szerdán este még tartott. A Budapest-Hegyeshalom vonalon például, Kelenföld és Budaörs között, egy vágányon közlekednek a szerelvények jelentős késéssel. A Keleti pályaudvaron több vágányt le kellett zárni a szél által lesodort törmelékek miatt. A székesfehérvári vonalon Martonvásár és Kápolnásnyék között a felsővezetékre kerülő idegen tárgyak miatt áll a forgalom, a Budapest-Hatvan vonalon, Tura és Pécel állomáson nem működik a biztosító berendezés, ezért késnek a szerelvények. A Budapest-Szolnok vonalon nem közlekednek a szerelvények Budapest Nyugati pályaudvar-Kőbánya Kispest-Pestszentlőrinc között fák kidőlése miatt. Ugyancsak fakidőlés miatt áll a forgalom Soroksár és a Soroksári út állomás között. Több, a fővárosba tartó, a pályán rekedő vonatot visszafordítanak, hogy legalább azok az utasok, akik akarnak, vissza tudjanak jutni a kiinduló állomásra.
Egyszóval: kezd összeomlani a Magyar Államvasutak
Amelyik utas a késés miatt előzetesen lemond az utazásáról, számára menetjegye, pót- és helyjegye árát kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a vasúttársaság, illetve a vasúti bérleteket elfogadják a BKK járatain