Attak a menekültek között Debrecenben

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 29-én 14 óra 20 perc körüli időben két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés keletkezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásán.

_KON7665
Galéria

A konfliktus elmérgesedett, abba az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be. A tábor előtt található szelektívhulladék-gyűjtő kukákat a Sámsoni útra tolták, ott meggyújtották. Ez az incidens kisebb fennakadást okozott a közlekedésben, de a tűzoltók hamar megfékezték a tüzet. A rendőrség kiemelten reagált az eseményekre, a rendfenntartás érdekében gázspray-t is bevettetek. A konfliktus résztvevőit szétválasztotta, egy főt előállított a Debreceni Rendőrkapitányságra, személyi sérülésről a rendőrségnek nincs tudomása. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet.

A DKV tájékoztatása szerint a lezárt  Sámsoni úti autóbusz forduló miatt a 19-es autóbusz közlekedése átmenetileg változik. A lezárás ideje alatt a 19-es autóbuszok nem érintik a Sámsoni út elnevezésű megállóhelyet. Az autóbuszok a Lovas utca megállóhely után a Júlia-telep elnevezésű megállóhelyen várják meg a menetrendi indulási időt.