Budapesten is falra festik Istent

A Csokonai Színház Istent a falra festeni című előadása is szerepel a Budapesti Nyári Fesztivál Színházi Szemléjének versenyprogramjában.

Idén június 18. és július 10. között rendezik meg a Budapesti Nyári Fesztivál szezonnyitó Színházi Szemléjét a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ahol a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató előadásait mutatják be. A versenyprogramba hét nem budapesti színház egy-egy szórakoztató előadása kapott meghívást: a Bernarda Alba háza Békéscsabáról, az Édes Anna Csíkszeredáról, a Magyar Elektra Kaposvárról, a Figaro házassága Győrből, a Tóték Miskolcról, a Vitéz Mihály Szombathelyről, és az Istent a falra festeni Debrecenből.

istent_a_falra_festeni_VH-8690
Galéria

Július 4-én a debreceniek előadásával zárul a fesztivál. A válogatók szerint az Istent a falra festeni „igazi közösségi színház, a szó minden értelmében. Tar Sándor A mi utcánk című regényéből Mészáros Tibor által írt és rendezett „vidéki keserédes” az isten háta mögötti nincstelenségben az élet mulandó szépségét és abszurd komikumát mutatja meg sok humorral.” Az Istent a falra festeni az évad egyik sikerdarabja a cívisvárosban, az előadásokat kiemelt érdeklődés kíséri. Mészáros Tibor, a Csokonai Színház színművésze első alkalommal mutatkozott be rendezőként. A Színházi Szemle vállalt célkitűzése, hogy a kőszínházak zárása utáni időszakban a nyári színház kategóriáját tágítva, a minőségi szórakoztatás jegyében kínáljon valódi színházi élményt a közönségnek. A programot szakmai és közönség zsűri kíséri figyelemmel, a díjkiosztóra szeptember elején kerül sor.

A szakmai zsűri tagjai: Böhm György dramaturg, rendező, Hűvösvölgyi Ildikó színművész, Karinthy Márton rendező, a Karinthy Színház igazgatója, Bán Teodóra fesztiváligazgató és egy fő közönség-zsűri. A nézők idén is a www.szabadter.hu oldalon szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott előadásra. A díjkiosztót immár hagyományosan szeptember elején tartják majd meg a Városmajorban. Bővebb információ, jegy- és bérletvásárlás: www.szabadter.hu

 

One Comment