Decathlon Nagyerdei Maraton

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület, és a Decathlon Debrecen nagyszabású futóversenyt szervez 2015. szeptember 27-én, a Nagyerdőn. A fővédnökei: Nagy Norbert Decathlon Debrecen Áruház igazgatója, és Vincze P. Márton Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke.

DSC_0141_xA futás szerelmesei 5 kategóriában indulhatnak: maraton, félmaraton, negyedmaraton, minimaraton és gyerekfutam (2,5 km). Rajt helyszíne a Benczúr Gyula utcai körforgalomtól 200 méterre az erdőben található. A hosszabb távokon chipes időmérés lesz. Az útvonal végig erdei terepen, a temető mögötti futópályán halad. Egy kör 5,2 km, aki maratont fut 8 kört, aki félmaratont 4 kört, a negyedmaratont teljesítők 2 kört és minimaratonosoknak 1 kört kell megtenniük. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet nevezni. A célban mindenki, aki teljesítette a távot, egyedi befutóérmet kap. Valamennyi távon az abszolút első három helyezett nemenként díjazásban részesül, valamint kategóriánként az első helyezettek. Külön díjazásban részesülnek a rendészeti kategóriában induló versenyzők.
Rajtidők:
9.30 – Gyerekfutam
10.00 – Minimaraton
10.05 – Negyedmaraton
10.10 – Félmaraton
10.15 – Maraton
A helyszínen forgalomkorlátozásra nem kell számítani, de a Benczúr Gyula utcán a versenyre érkező gépkocsik miatt, torlódás várható.