Dobj egy macit!

Immár hagyományos jelleggel repülnek idén is a macik a Debreceni Hoki Klub december 8-ai, keddi ASC Corona Brassó elleni mérkőzésén. Az első hazai gól után bedobott plüssjátékok a Bihari Állami Gondozottak Egyesület (BAGE) halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeinek karácsonyát teszik majd különlegesebbé.

76ac8f05-0566-402f-9a40-07b186f30f17
Fotó: Molnár Dénes

A kezdeményezés nem új keletű, de a cél mindig ugyanaz: szebbé tenni azok ünnepét, akik ugyanolyan meghitt karácsonyra vágynak, mint bármelyikünk, de anyagi vagy egyéb hátrányos helyzetükből adódóan ez csak egy vágykép marad számukra. A Debreceni Hoki Klub ezért a következő hazai mérkőzésén ismét meghirdeti a „macidobálást”, melyre minden DHK szurkolót és sportszerető debrecenit szeretettel várnak. A plüssfigurákat hagyományosan az első hazai gól után kell a jégre dobni, de ha valaki plüss helyett egyéb megunt vagy kinőtt játékot, esetleg mesekönyvet szeretne felajánlani, azt is leadhatja a Debreceni Jégcsarnokban a pénztár melletti sportboltban december 19-ig.  A felajánlások mellé most is kedvezményes belépő jár! Aki bármilyen plüss vagy egyéb játékkal érkezik a DHK december 8-ai, keddi ASC Corona Brassó elleni mérkőzésére, fél áron nézheti meg a meccset!

A játékokat december 19-én, szombaton 14.00 órakor adják át a gyerekeknek a BAGE Karácsony ünnepségen a Debreceni Ifjúsági Házban a Hoki Klub felnőtt csapatának részvételével.
A Debreceni Hoki Klub november 27-én a Debreceni Sportcentrum hívására már csatlakozott a Debreceni Karitatív Testület “Kék vödör” akciójához is, melynek keretében tartós élelmiszert, illetve sporteszközöket gyűjt a debreceni rászoruló gyerekek és családok részére. A kék vödör felajánlásokat ugyancsak a Debreceni Jégcsarnokban várják a klub sportboltjában felállított gyűjtőpontnál.