Egy csöppnyi India

Évadzáró gálára készül a Padmini Táncegyüttes. Június 21-én, vasárnap 17 órától az Ifjúsági Ház udvarán (rossz idő esetén a Dharma Klubban) az indiai kultúra különböző aspektusaival ismerkedhetnek az érdeklődők. Lesz tánc, jóga és indiai ételkóstoló is.

namami_zarokep_-_padmini_2014A Padmini Táncegyüttes már több mint két éve rendszeres szereplője és egyben különleges színfoltja városunk kulturális életének. A nyolc klasszikus indiai tánc egyikét, az odisszit, hozzák közel hozzánk, mutatják meg e tradicionális tánc szépségét. Nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra is; évközben heti rendszerességgel tartanak táncórákat, nyáron pedig kurzusokat, ahol ismert és elismert külföldi táncművészek segítségével csiszolják tudásukat. Mint ahogy most is…

india plakatMagyarországra érkezett mesternőjük Sandhyadipa Kar, aki három hétig a Padmini Táncegyüttes vendége. Ezen a héten Pécsen tartott tánckurzust, a jövő héten pedig Budapesten fog, a kettő között pedig a vasárnapi évzáró előadáson lép fel a táncegyüttes tagjaival. Különböző odisszi táncokat láthatunk majd tőlük.
Tatabányáról érkezik a gálára a Bindi Tánccsoport, akik bollywood tánccal szórakoztatják majd a nagyérdeműt. Az Aranytükör Jógastúdió jógabemutatóval készül, India ízeinek megismeréséről pedig a Govinda Étterem gondoskodik.
Jegyek kaphatók elővételben a Padmini Együttes tagjainál, illetve Ildi Füvesboltjában (Fórum mellett). Természetesen a helyszínen is lehet majd jegyet venni. A belépő ára 1000 Ft/fő.