Egy okkal több, hogy kerékpározzunk

A DKV Zrt. az 1-es villamospálya három leginkább karbantartásra szoruló szakaszán 2015. július 4-19. között síncserét végez.

_KON7625Az 1-es villamos vonalán három szakaszon cseréli ki a kivitelező az elöregedett síneket:

  • Eötvös utca – Péterfia utca – Honvéd utca kereszteződése
  • Bem tér – Simonyi út kereszteződése
  • Simonyi út – Poroszlay út kereszteződése

A munkavégzés ideje alatt az 1-es villamosok közlekedése szünetel, a 2-es villamosok a reggeli csúcsidőszakban 6 percenként közlekednek majd. A 2-es villamosok közlekedéséhez igazodva a Hunyadi János utca megállóhelyről 1-es villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat az Egyetem, Klinika irányába. Továbbá a közúti közlekedést érintő forgalomkorlátozások is életbe lépnek. A munkavégzést két ütemben végzi el a kivitelező.

1. ÜTEM: EÖTVÖS UTCA – PÉTERFIA UTCA – HONVÉD UTCA

Első ütemben, azaz 2015. július 4- 6 között a Eötvös utca – Péterfia utca – Honvéd utca kereszteződésben végzi el a kivitelező a szükséges munkákat. A munkavégzés ideje alatt az érintett szakaszon a következő forgalomkorlátozás lesz érvényben:

A Péterfia utca – Eötvös utca – Honvéd utca kereszteződés le lesz zárva, a villamosvágányon tilos lesz az átjárás, ezért egyik irányból sem lehet majd balra kanyarodni. A Bem tér felöli, Honvéd utca –Eötvös utca közötti gyalogos átkelőhelyet pedig lezárja a kivitelező.

VILLAMOSPÓTLÓ AUTÓBUSZOK KÖZLEKEDÉSE

A Nagyállomás és a Hunyadi János utca közötti utazáshoz a 2-es villamos szolgáltatásait vegyék igénybe. A villamospótló autóbuszokra a Hunyadi János utca megállóhelyen lehet átszállni. Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy az átszállás után is érvényes, de azt mindkét járművön érvényesíteni kell!

2015. július 4 – 6. között a villamospótló autóbuszok a következő útvonalon közlekednek:

Hunyadi János utca – Bethlen utca – Füredi út – Bem tér – Simonyi út – Nagyerdei körút – Ady Endre út – Nagyerdei körút – Simonyi út – Bem tér – Péterfia utca – Hunyadi János utca

(térkép)
_KON76152. ÜTEM: BEM TÉR, VALAMINT A SIMONYI ÚT – POROSZLAY ÚT KERESZTEZŐDÉS

A második ütemben, 2015. július 7-19. között a Bem téri kereszteződésben, valamint a Simonyi út – Poroszlay út kereszteződésben végzi el a kivitelező a síncserét és a hozzá kapcsolódó munkákat. A kivitelezés ideje alatt, azaz július 7-19. között a Füredi út – Péterfia utca – Hadházi út – Simonyi út – kereszteződésben váltakozó, félpályás útzár lesz érvényben, továbbá a Péterfia utcán, valamint a Simonyi úton a belső forgalmi sávot lezárja a kivitelező, így csak egy forgalmi sávban lehet közlekedni.

Felhívják az autósok figyelmét, hogy az érintett csomópontban a munkavégzés ideje alatt jelentős torlódásra kell számítani, ezért kérik, hogy aki teheti, kerülje el a Bem téri kereszteződést. A kivitelezés ideje alatt a közlekedési csomópontban ideiglenes jelzőlámpa vezérlőprogramot állítanak be a szakemberek.

A várható torlódás miatt a 23-as és a 21-es autóbuszok menetrendjében is várható néhány perces menetrendi késés.

A Bem téri munkák technikai szünetében végzi a kivitelező a Simonyi út – Poroszlay út kereszteződésben a síncserét, melynek ideje alatt lezárja a kivitelező a kereszteződést. A Simonyi útról tilos lesz a balra kanyarodás a Poroszlay útra, és a Poroszlay útról a Simonyi útra.

VILLAMOSPÓTLÓ AUTÓBUSZOK KÖZLEKEDÉSE

A Nagyállomás és a Hunyadi János utca közötti utazáshoz a 2-es villamos szolgáltatásait vegyék igénybe – kéri a DKV. A villamospótló autóbuszokra történő átszállás a Hunyadi János utca elnevezésű megállóhelyen biztosított. Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy az átszállás után is érvényes, de azt mindkét járművön érvényesíteni kell.

2015. július 7 – 19. között a villamospótló autóbuszok a következő útvonalon közlekednek:

Hunyadi János utca – Bethlen utca – Honvéd utca – Péterfia utca – Bem tér – Simonyi út – Nagyerdei körút – Ady Endre út – Nagyerdei körút – Simonyi út – Bem tér – Péterfia utca – Hunyadi János utca

(térkép)

Az 1-es villamos 2015. július 20-án üzemkezdettől ismét közlekedik majd a vonalon. Érdemes lesz elővenni a bicajokat.