EVS gasztro 7

Egy fiatal angol önkéntes 2011 és 2012-ben arra vállalkozott, hogy helyi és nemzetközi önkéntesekből álló csoport segítségével bemutatja a partiumi Bihar megye és az alföldi Hajdú-Bihar megye jellegzetességeit. Mivel huszonévesen az ember mindent megkóstol ami elé kerül, a mi angolunk nekilátott rendesen a jellegzetes helyi étkek gusztálásának. A többiek mindezt videóra vették, hogy az alkotás fortélyait megoszthassák másokkal.

evs_gastro_7_pulyka1Ebben a részben Bryn a hajdúszoboszlói Nelson étterem séf helyettesének, Maxim Tamásnak a segítségével tanulja meg a grillezett pulykamell elkészítésének módját. A hús mellé egy különleges salátaköret jár, amelynek a hozzávalói két személyre:

2 filézett pulykamell
2 dl folyékony vagy 2 dkg vaj
madárbegy-, jégsaláta és rukkola ízlés szerint
1 fej kaliforniai paprika
10 dkg kígyóuborka
1 db paradicsom
2 szál sült spagetti
1 fej lila hagyma
1 dl tökmagolaj
3 cl málnaecet
5 dkg pirított tökmag
1 csipet őrölt bors
1 csipet só
petrezselyemzöld

A Hang-Kép Egyesület  folyamatosan fogad és küld önkénteseket az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretében. A programban a 18 és 30 év közötti fiataloknak lehetőségük van egy másik ország és kultúra megismerésére, miközben önmaguk és a személyiségük is fejlődik. Az önkéntesek számára az Európai Unió Erasmus + programja biztosítja az utazás, a szállás, az étkezés költségeit és a havi zsebpénzt.