Főnix 25

Negyedszázados lett a debreceni Főnix Gyermek-és Ifjúsági Néptáncegyüttes és ebből az alkalomból nívós programmal várják az érdeklődőket a Csapókerti Közösségi Házba illetve a Csokonai Színház nagyszínpada elé.

_MG_7848Törökné Csécs Lenke Csokonai-díjas művészeti vezető a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Az ország első olyan civil szervezete voltunk 1990-ben, amely tagjai intézményi háttér nélkül, önfenntartó módon merték vállalni a feladatokat. Talán ez a szabadság adta a lehetőségeket ahhoz, hogy sok mindent megvalósítsunk. A jubileumi rendezvénysorozat november 6-án 17 órakor, a Csapókerti Közösségi Házban az egyesület tagjai által készített tárgyakból nyíló népművészeti kiállítással kezdődik melyet dr. Vajda Mária néprajzkutató nyit meg. Másnap 15 órától tartják a IV. Csapókerti Civil Expo-t a Csapókerti Kertbarát Körrel közösen, amelyen a résztvevők a civil szervezetek bemutatkozása után megízlelhetik a ludas kását és az újbort is, majd a Szeredás Együttes húzza a talp alá valót. A „Negyedszázad” című jubileumi műsor a Csokonai színházban november 21-én lesz, majd december 20-ig még számos programmal várják az érdeklődőket.

A jubileumi műsorra jegyek a Csapókerti Közösségi Házban (Süveg u. 3.)  vásárolhatók 1800-2000 és 2300 forintos áron, a többi program ingyenesen látogatható.