Jegyautomaták Debrecenben

A DKV Zrt. tíz jegykiadó automatát telepített a 2-es villamos vonalán. Az automaták üzembeállításával kényelmesen, egyszerűen lehet a nap 24 órájában jegyet és bérletet váltani.

_KON8310A 24 órában üzemelő, érintőképernyős automaták használata rendkívül egyszerű, néhány érintéssel vásárolhatjuk meg a DKV Zrt. járatain használható valamennyi értékszelvényt (kivéve az éves és negyedéves bérletet). Az automaták készpénz mellett bankkártyát is elfogadnak fizetőeszközként. A vásárlás értékétől függően fizethetünk nagy címletű bankjeggyel is, hiszen a készülékek pénzérmét, valamint bankjegyet is elfogadnak és vissza is adnak. Az automata egyszerűsített számla kiállítására is alkalmas egy ügyfélkód megadásával. Ezt a kódot az Ügyfélszolgálaton történő előzetes, személyes regisztráció során kapják az utasok, melynek megadásával a vásárlást követően egy gombnyomással közvetlenül kinyomtatható lesz a számla az automatából. A regisztrációhoz szükséges a cégnév, vagy név, irányítószám, település utca, házszám, vagy a postafiók száma, valamint az adószám – tájékoztatott a DKV Zrt.

A számla kiállításához szükséges regisztrációval kapcsolatban bővebb információ kérhető a DKV Zrt. Ügyfélszolgálatán személyesen (4027 Debrecen, Füredi út 27. Malompark Bevásárlóközpont II.), telefonon (+36 52 531 513, +36 30 682 84 56) vagy e-mailben (ugyfelszolgalat@dkv.hu).

A vakok és gyengén látók számára is kényelmesen, egyszerűen használható, hiszen az automata képernyőjén lehetőség van gyengén látó mód beállítására, ekkor a rendszer hangos tájékoztatást ad a vásárlás menetéről. Az automatákat nemcsak a helyi lakosok, de a külföldről érkező, ide látogató turisták és diákok is könnyen használhatják, az értékszelvény megvásárlására 8 nyelven van lehetőség.

A készülékek a jegy- és bérletvásárláson túl általános információkat adnak a helyi járati értékszelvényekről, vásárlási feltételeiről, használatukról és azok érvényességéről.

Az automaták nyújtotta szolgáltatás 10 megállóhelyen vehető igénybe:

– Kálvin tér (Doberdó utca irány)
– Csemete utca (Doberdó utca irány)
– Nádor utca (közös peron)
– Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium (Doberdó utca irány)
– Árpád Vezér Általános Iskola (Nagyállomás irány)
– Károlyi Mihály utca (Nagyállomás irány)
– DAB-székház (Nagyállomás irány)
– Dienes László Gimnázium (Nagyállomás irány)
– Dózsa György utca (Nagyállomás irány)
– Hunyadi János utca (Nagyállomás irány)
A jegykiadó automaták üzembe helyezése 2015. július 6-án kezdődik el. Azok az automaták, melyeken már van kijelző kép, alkalmasak jegy és bérletvásárlásra. A kihelyezett automaták 30 napos üzemi tesztidőszaka 2015. július 7-én kezdődik. Az „éles” tesztidőszak alatt az utasok teljeskörűen használhatják az automaták nyújtotta szolgáltatásokat. A DKV Zrt. várja az utasok a tesztidőszak alatt az automaták működésével, használatával kapcsolatos észrevételeit, melyek nagymértékben megkönnyíthetik a társaság munkáját.