KÉPzeld el a jövő élelmiszerét!

Nemzetközi partnerekkel együttműködve fotóversenyt hirdet a Magyar Természetvédők Szövetsége “KÉPzeld el a jövő élelmiszerét!” címmel. A pályázat során be kell mutatni a fotósnak, hogy milyennek képzeli el az olyan élelmiszert, ami méltányos körülmények között készült és “zöld”.

kosar_hirkep_VH_16x9Mindannyiunknak van kedvenc étele, és mindenki szereti a finom ennivalót. A szupermarketek hatalmas választékot kínálnak mindenféle finomságból a valaha volt legalacsonyabb árakon. Ennek a vevői paradicsomnak az árnyékos oldalán azok a fejlődő országbeli és európai emberek vannak, akik megtermelik vagy előállítják az élelmiszereinket, és nagyon nehezen keresik meg a kenyerüket. Több termék oly módon készül, hogy károsítja a környezetet. Itt az idő, hogy az élelmiszereket fenntarthatóbbá tegyük! Hogyan?

A kampány arra szólítja fel az üzleteket, hogy változtassanak a beszállítói rendszerükön, a fogyasztóktól azt kérik a szervezők a fotóverseny kapcsán, hogy osszák meg, milyennek képzelnek el egy jobb világot és egy sokkal fenntarthatóbb kereskedelmi rendszert.

A Magyar Természetvédők Szövetsége részt vesz egy 3 éves programban, Supply cha!nge – Kampány az ökotudatos boltokért címmel, amely a környezetbarát és méltányos kereskedelemből származó termékek részarányának növelését tűzte ki célul.

A projekt keretében hirdették meg a fotóversenyt, amelyre nagyszámú magyar pályamunkát várnak 2015. július 31-ig. A beküldött képekre szavazni is lehet, a legtöbb szavazatot kapó 20 pályamű jut be a döntőbe.

A verseny fődíja egy hétvégi városlátogatás a Milánói Világkiállításra, két fő részére. A legjobb magyar fotó beküldője pedig egy fotós hétvégén vehet részt október 23-25-én Hortobágyon. A legjobb képeket ezen kívül egy fotókiállításon és egy katalógusban mutatják be Európa-szerte.