Két „tűz” között

A Jobbik Debrecenben Rutz Tamástól retteg, meg a „libsi újságíróktól”, akik provokátorként belopóznak a szélsőjobb rendezvényeire. Ezt ők maguk, pontosabban az egyik szervező mondta, aki felvezette Herpergel Róbert felolvasását a Jobbik vasárnap rendezett tüntetésén Debrecenben.

_KON8993A szélsőjobbos párt a rasszizmus és a náci eszmék mellett és a menekültek ellen tüntetett a város főterén. Vagyis nem ellenük, hiszen Herpergel képviselő a maga roppant egyszerűségével elmagyarázta híveinek, hogy a nő és a gyerek az menekült, viszont aki a legmodernebb kommunikációs eszközzel a zsebében jön hozzánk, az nem az. Szóval neki csak ezekkel az emberekkel van baja. Sőt, a képviselő azt is tudja, hiszen tényként állította, hogy az ISIS terroristái a menekültek között szivárognak be hazánkba. A nem ok nélkül háttérbe szorult Ágoston Tibor is jelen volt rendezőként az eseményen. Talán nem is csoda, hogy mostanában nem engedik mikrofon közelbe, csak neki a zsidók kattantak be, nem az arabok, és ő már túl is van emiatt néhány számára kedvezőtlen kimenetelű tárgyaláson.

_KON8975
Orosz Mihály gyakran megfordul Debrecenben, leginkább a bíróságon

Orosz Mihály Zoltán (Érpatak polgármestere) mint tősgyökeres cívis is eljött tüntetni többedmagával, sőt még Alsózsolcáról, mint hazánkban a menekültáradattól legjobban sújtott településről is érkeztek, zászlókkal. Igaz, aznap késő délután Loki meccs is volt, úgyhogy a lokálpatrióta karlengetőket pótolni kellett valahogy. Szóval nyilván ezeknek a településeknek is nagyon fontos, hogy Debrecenben rend legyen és fegyelem. Tűnjenek el végre a fenébe a menekültek, a libsik, és tulajdonképpen mindenki, aki nem Jobbikos, nem fasiszta, vagy legalább nem szimpatizál velük. És ha lehetne, akkor a Jobbik irodán a „harcosok” mondják meg, ki a menekült, ki nem, ki az ember, és kit kell azonnal deportálni. A beszédekből leszűrhető retorika nagyjából ennyi.

_KON8965
Felkészül: Herpergel Róbert

Ami nem MAGYAR, nem tetszik a Jobbiknak, az rossz, terrorista, libsi, ellenség. A másik ellenzék, mármint a Rutz Tamás (volt Együtt 2014 képviselőjelölt) féle balos úgy döntött, ellentüntetést tart, annak a városházának az ajtaja előtt, amit napok óta renoválnak. Sikerült nekik két A/3-as lapot felmutatniuk, majd öt perc után mindenki elment a dolgára. Ha nagyon rosszindulatúak akarunk lenni, gondolhatnánk akár azt is, hogy így beszélték meg, előbb a balosok nyekegnek valamit, majd a jobbosok fasisztáznak egy jó nagyot víz helyett pofont ígérve a menekülteknek. Mindenki lenyomja a politikiai hakniját a maga szintjén, aztán mennek a dolgukra, a nép meg csak hadd szerveződjön tovább önmagában, úgy a lenini, mint hitleri úton. Arccal egymásnak! Az „ellentüntetőket” még a járókelők sem nagyon vették észre, a Jobbikosok annyira nem voltak képben, hogy még akkor is javában fröcsögtek a „provokátor libsikre”, amikor azok már a buszon ültek hazafelé, mind az öten.

_KON8952
Provokátor ellentüntetők

Rutz Tamás ha nem is fasiszta ideológiát, de legalább szervezést tanulhatna a Jobbiktól, abban tényleg jobbak. Ma Debrecenben egyedül a város kapitánya maradt hoppon, neki és a rend őreinek (akik kiadták mindkét tüntetésre egy időben közeli helyszínre az engedélyt) mégsem volt dolguk, nem volt semmilyen libsi lerohanás, semmilyen provokáció, senki nem bántotta a mi kis formálódó fasisztáinkat.

One Comment