Lemondott a Népszabadság főszerkesztője

Lemondott a Népszabadság főszerkesztői posztjáról Murányi Marcell csütörtökön. Az újságíró közleményben tájékoztatta döntéséről az MTI-t.

Murányi Marcell lépését azzal indokolta, hogy, mint a sajtóból megtudta,  meghalt az a férfi, “aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese voltam”. Murányi Marcell közölte azt is, döntéséről tájékoztatta a lap és a kiadó vezetését. Csütörtök reggel írt arról az Index.hu a Ripost online információja alapján, hogy elhunyt az a kerékpáros, akit a Népszabadság főszerkesztője gázolt el autójával még március 30-án Budapesten.

_KON1870Szerdán a Napi Gazdaság írt arról, hogy információik szerint a Népszabadság “első embere” még március 30-án, kevéssel éjfél előtt a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy a külső forgalmi sávban szabályosan haladó kerékpárost. Murányi Marcellt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg, a Népszabadság főszerkesztője a kihallgatáson a segítségnyújtás elmulasztásáért és a baleset okozásáért is elismerte a felelősségét – tették hozzá. A Népszabadság főszerkesztője szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írta: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott. Csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte a felelősségét, de azt írta: nem gázolt, és tudatos cserbenhagyás sem történt. Csütörtökön került nyilvánosságra, hogy a kerékpáros több nappal a baleset után életét vesztette. A BRFK közleménye szerint “a rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a halála összefüggésbe hozható-e a közúti közlekedési balesettel”. Az Index úgy értesült, hogy a férfi a gázolás után kómába esett és április 28-án meghalt. Hozzátették: Murányi Marcell valószínűleg nem tudja, hogy a kerékpáros elhunyt, mivel szerdai közleményében még együttérzését fejezte ki. MTI