Nagyerdei Félmaraton május elsején

Közel 700 fő részvétele várható a Nagyerdei Félmaraton amatőr futóversenyre május elsején. 8 országból már előneveztek a futásra, Magyarországon kívül Irán, Lettország, Olaszország, Románia, Szerbia, Amerikai Egyesült Államok és Skócia sportolói.
A verseny szervezője a Debreceni Kilométerek Sportegyesület, társszervező a Hajdú Rendészeti Sportegyesület. A futás szerelmesei 4 kategóriában indulhatnak: félmaraton, negyedmaraton, minimaraton és gyerekfutam (2,5 km). A gyerekfutamon minden versenyző ingyen indulhat, nincs nevezési díj.

hosszútávokrajtjajpgRajt helyszíne a Benczúr Gyula utcai körforgalomtól 200 méterre az erdőben található. A hosszabb távokon chipes időmérés lesz. Az útvonal végig erdei terepen, a temető mögötti futópályán halad. Egy kör 5,3 km, aki félmaratont fut 4 kört, aki negyedmaratont 2 kört és minimaratonosoknak 1 kört kell megtenniük. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet nevezni. A célban mindenki, aki teljesítette a távot, egyedi befutóérmet kap. Valamennyi távon az abszolút első három helyezett nemenként díjazásban részesül, valamint kategóriánként az első helyezettek. Külön díjazásban részesülnek a rendészeti kategóriában (rendészeti szervek, fegyveres testületek alkalmazottai) induló versenyzők.
Rajtidők:
9.00 – Gyerekfutam
10.00 – Minimaraton
10.05 – Negyedmaraton
10.10 – Félmaraton
A helyszínen forgalomkorlátozásra nem kell számítani, de a Benczúr Gyula utcán a versenyre érkező gépkocsik miatt, torlódás várható.