Őrült futás nem csak őrülteknek

Az Őrült Futás igazi erőpróba, klassz buli, jó csapatépítő versenyszám, tele érdekes akadályokkal, kihívásokkal, néhol meglepetésekkel várja a futókat.

mibjetueitzrucdjzaoi
Itt ez is a futás része

Debrecentől kb. 5 km-re található Erdőspusztai Arborétumban lesz ismét a kétnapos Debreceni Futókarnevál  augusztus 22-23-án. Az első nap Őrült Futás, a második nap a Terep-félmaraton versenyszámoké a terep. A versenyzők 15 hektáros természetvédelmi területen, botanikai ritkaságok között, egy gondozott parkban futhatnak. Az arborétumban elsősorban a különböző földrajzi térségekben őshonos, lombos, fenyő- és cserjefélék találhatók. 1978-as kialakításakor 1200 fenyő, lomb és cserje csemetéjét ültették el. A 3 km hosszúságú erdei tanösvény mutatja be a táj élővilágát. A védett környezetnek köszönhetően nem csak gondosan ápolt változatos növényzettel, hanem gazdag rovar,- madárvilággal, kisebb gerinces állatokkal, emlősökkel, kétéltűekkel is találkozhat a látogató. A parkban két kisebb tavacska, kilátótorony és szabadtéri erdészeti kiállítás tekinthető meg. A természeti arculathoz jól illő Tájház, bemutatóterem 1982-ben épült. A létesítmény a látogatóknak nem csupán botanikai, és tájképi élményeket kínál, hanem a kiállításai révén a táj népének életmódjával, gazdálkodási emlékeivel, botanikai, rovartani, madártani ritkaságaival és régészeti leleteivel is alkalom nyílik megismerkedni. Családok számára kétnapos kirándulási lehetőség, amíg apa vagy anya fut, a gyerekek gyönyörű környezetben, jó levegőn kellemesen eltudják tölteni az időt a tó partján található játszótéren, amely minden játékát fafaragók készítették el.

A futásokra online vagy személyesen a DKM irodában (4034 Debrecen, Huszár Gál u. 33) 2015. augusztus 10-ig.  8.00 -16.30 között, ezt követően pedig majd csak a verseny helyszínén felállított versenyközpontban  2015. augusztus 22-én 7.30-tól – 10.30-ig lehet nevezni.