Pauza – Éva Presszó klippremier

Az Incognito Clubban mutatja be első videoklipjét péntek este az Éva Presszó. A PopUnderground-ot játszó debreceni csapat a héten egy másik nagy eseményre is készül, hiszen bejutottak a VI. Amatours országos zenei tehetségkutató verseny döntőjébe.
A 2015-ben alakult Éva Presszó a 60-as évek életérzésével és a különböző modern stílusok ötvözetével lendületes, könnyen befogadható, kellemes zenét játszik. Egy év alatt nagy utat jártak be, hiszen a kezdeti teltházas, önálló kocsma-bulik után, már fesztiválokon és nagyobb koncerthelyszíneken is megfordultak. A zenekar nagy sikernek könyveli el, hogy olyan zenekarok előtt léphetett színpadra, mint a Hooligans, Hiperkarma, Szabó Balázs Bandája és a Belmondo. Az Éva Presszó egyedi hangulatú saját dalait különböző szakmai zsűrik is pozitívan értékeltek, így került be az együttes a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjába is.

Éva Presszó_ Részlet a Pauza című klipből

A zenekar jelenleg első albumán dolgozik, amely várhatóan június elején jön ki, ennek egyik dalához készült az első videoklip.
„A Pauza című dal számunkra azért szerethető, mert részben azt fogalmazza meg, amit az emberek többsége nem enged meg magának: pihenni, kikapcsolni, elengedni a gyeplőt és hagyni, hogy a körülöttünk lévő világ elmenjen mellettünk.” – idézi fel Vigh Éva énekes. „Ülni egy cseresznyefán és magot köpni az arra járókra, ha épp ahhoz van kedvünk, nézni a szerelmünket, szeretőnket, gyereknek lenni, tombolni, évszaktól, kortól függetlenül. Ebben a dalban nincs nagy világmegváltás (azt a lemezünk más dalaira hagyjuk) egyszerűen életszeretet van benne és szabadságvágy. A klipet egy mindannyiunk számára kedves közegben hoztuk létre – így vagy úgy, de mind kötődünk a színház világához. A klip egy egyszerű geg, sunyi kis apróságokkal, felbukkanó, eltűnő részletekkel, visszafele énekelt refrénnel, tele földbedöngölő energiával.”
A dalt viszik Szegedre is, ahol április 9-én a VI. Amatours országos zenei tehetségkutató döntőjében három másik Éva Presszó számmal együtt mutatják be, de előtte pénteken már napvilágot lát a Pauza klipje, amelyet a zenekar tagjai együtt ünnepelnek a debreceni rajongóikkal.
Pauza – Éva Presszó klippremier
Időpont: 2016. április 8. 20:00
Helyszín: Incognito Club, Debrecen, Eötvös utca 11/a

A zenekar tagjai
Vigh Éva – ének
Vincze Krisztián – gitár
Pesti Viktória – gitár
Urhegyi Pál – basszusgitár
Takács Richárd – dobok
Jónás Péter – szöveg