Rejtőzködők – Új tárlat nyílt a Sesztina Galériában

„Kérem, nézzenek körül, és képzeljenek azt, amit akarnak!” Ezek voltak Wahorn András zenész, Munkácsy-díjas festőművész beszédének utolsó szavai, melyekkel a pálya- és zenésztárs Szurcsik József festőművész kiállítását nyitotta meg a Sesztina Galériában.

IMG_1891-2A nagy érdeklődésre számot tartó tárlat a Munkácsy- és Kondor Béla-díjas képzőművész első önálló debreceni kiállítása, melyre a képek egy része egy olaszországi csoportos kiállításról érkezett vissza, a másik része pedig korábban Belgrádban volt látható. A művészt az egyén és a hatalom viszonya érdekli, azokat a kérdéseket feszegeti, hogy hogyan és miért korlátozza az egyén a szabadságát, hogyan fordul az egyén magánya, kollektív magánnyá, hogyan lehet valami egyszerre kiszámítható és kiszámíthatatlan. „Fehérnek fekete, feketének fehér.”
A kiállítást a neves képzőművészekből álló Tapaszt Ecsetek formáció zenés agymenése színesítette, mely a fúziós jazz és a kortárs zene határán szabadon lebeg, és nem mellékesen a kiállító művész a zenekar basszusgitárosa.
A tárlat július 28-ig látogatható.