Szerintünk a Jurassic World

Szerintünk a Jurassic World igen szórakoztató film, mindenkinek javasoljuk, aki mintegy másfél órára ki akar kapcsolódni, s közben betekintést kíván nyerni abba, hogy jelenleg milyen szinten áll a legfejlettebb számítógépes animáció a világban.

1Ennek a produkciónak ugyanis nem a sztori a lényege, az ugyanis nincsen neki. Szerepelnek benne homo sapiensek, de ők nem fontosak, a számítógéppel megalkotott dinoszauruszok ugyanis magasan jobb alakítást nyújtanak az embereknél. Oké, Chris Pratt tényleg nem rossz színész (igaz, sajnos túl sokat tanult a fiatal Harrison Fordtól), de azért nem őmiatta emlékezünk majd erre a mozira. Hanem a dinók miatt. S minden kockáért kár, amikor nem dinót, hanem valamely más fajhoz tartozó élőlényt látunk a vásznon.
Azért bocsátjuk meg a film suta történetecskéjét, sablonos figuráit és jó halivúdi szokás szerinti szirupos befejezését, mert a fölvonultatott technikától leesett az állunk. Közel az idő, amikor fölösleges lesz homo sapienseket hívni castingra. Inkább föl kell fogadni a legjobb számítógépes szakikat, és velük mindent le fogunk gyártatni, amit csak akarunk. Nézzék meg ezt a filmet feltétlenül, ha szórakozni akarnak. A hétvégére amúgy is kánikula jön, érdemes lesz moziba menni: jó odabenn a klíma.

Rendezés: 2 (elégséges)
Színészi játék: 2 (elégséges)
Látvány: 5 (jeles)
Dinóbömbölés: 5 (jeles)