Szükség és kötelesség

Illusztrácuiósajtó-Szőcsi Márta fotója
Fotó ami csak illusztráció: Szőcsi Márta

Tudásunkon és tettre készségünkön múlhat egy ember élete vagy gyógyulása, ha baleset történik. Fontos ezért a közúti elsősegélynyújtó ismeretek megszerzése. Képzésének, vizsgájának díja változatlan lesz idén a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezeténél.

Minden magyar állampolgár köteles tőle elvárható segítséget nyújtani megsérült embertársának vagy olyan személynek, aki életét vagy testi épségét közvetlenül veszélyeztető helyzetbe jutott – ezt írja elő az elsősegély alkalmazásáról szóló törvény. Segíteni azonban úgy tudunk, ha ismerjük és helyesen alkalmazzuk az eljárásokat. A cél, hogy a gyógyulást és az életmentést szolgáljuk nem ártva sem a betegnek, sem magunknak.
A tettre készség csak akkor érdem, ha tudás társul hozzá. A tudás alkalmazásához szükség van lélekjelenlétre. Szerencsére gyakorlással növelhető az önbizalom, hogy a lelkileg megrázó baleseti vagy rosszullétes szituációban helyesen cselekedjünk.
Az ismeretek megszerzésére és a tanultak alkalmazására biztat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2016-ban.

Frissülő tartalom

Az érdeklődéshez igazodva folyamatosan szervez elsősegélynyújtó tanfolyamokat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontja. A tartalom korszerű és mindig frissül – hiszen egyetemen is oktató szakemberek tartják a képzéseket. Az árak azonban maradnak a régiek: a Közúti elsősegélynyújtó tanfolyam és vizsga díjai nem emelkednek 2016-ban.  A képzésen a hallgatók a jogosítvány megszerzéséhez szükséges ismereteket is elsajátítják.

Az érdeklődők jelentkezhetnek személyesen a helyszínen (a Hatvan utca 37. szám alatt), a vizsgakozpont@voroskereszt.hu címre küldött e-mailben, interneten (http://hajdubihar.voroskereszt.hu portálon) vagy telefonon (52/ 316-330 és a 316-679-es számokon).