TerepSzemle fotóstábor Bugacon

A TerepSzemle Stúdió nyolcadik fotóstáborának témája az előző évit folytatva az analóg fotózás. A táborban a digitális képalkotási kor gyermekei megismerkedhetnek az analóg képkészítés folyamatával, a már gyakorlattal rendelkezők pedig műhelymunka keretében kísérletezhetnek. Kipróbálhatják a camera obscurát, megismerkedhetnek a különböző géptípusokkal és nyersanyagokkal, használnak roll filmet és kisfilmet, foglalkoznak negatív és papírhívással.

fotostabor_2014_VH-1833
Tavaly is nagy sikere volt az analóg technikának, idén sem kötelező

A tapasztaltabbak részt vehetnek a tábort bemutató diafilm készítésében, kétnapos vándorfényképészi kirándulás révén ismerkedhetnek meg a környékkel, környékbeliekkel, és ellátogatnak a nemzeti park látogatóközpontjánál tartott lovasbemutatóra. A szervezők korlátozott számban tudnak biztosítani fényképezőgépet, részben a szükséges nyersanyagokat, filmet és papírt gyakorlás céljából, valamint hívófelszerelést, nagyítót, és az előhíváshoz szükséges vegyszereket, a saját használatra szánt papír és film beszerzésében pedig segítenek. A délelőtti programok általában előadással, vagy közös műhelymunkával indulnak, az időjárás, a feladatok és a fények függvényében délután, este lesznek fotózási gyakorlatok. A digitális fényképezőgépek használata természetesen megengedett.

fotostabor_2014_VH-1718
Galéria életképekkel a tavalyi táborról

A helyszín a Kiskunsági Nemzeti Park területén a CSEMETE Bugaci Oktatóközpontja. A tanyán minimális a fényszennyezés, ezért a hely kiválóan alkalmas asztro fotózásra. A koránkelők gyönyörű hajnali képeket készíthetnek, bőséges témát találhatnak a természet- és makrofotózás kedvelői. A tábort követően kezdődik Bugacon az Ősök napja című rendezvény, aki szeretne a hagyományőrző programon részt venni, és maradna a helyszín közelében, keresse a részletekért a tábor vezetőjét.

Időpont: 2015. augusztus 7-14.

Részvételi díj: 25 000 ft

Ajánlott életkor: 14 évtől

Elhelyezés: kőházban vagy sátorban, utazás egyénileg

A részvételi díj a fent leírtak mellett tartalmazza a teljes ellátást (napi háromszori étkezés).

Jelentkezési határidő: 2015. június 30.

Bővebb információ, jelentkezés a tábor vezetőjénél: Konyhás Istvánt info@hirkep.com vagy +36 (30) 621 2160

A jelentkezés után még több információt, jelentkezési lapot email-en küldenek a szervezők.