Tovább él a Pajtaszínház

Hajdú-Bihar új közösségei, a derecskei, a földesi és a kabai színjátszó csoport meglátogatja a balmazújvárosi „Soóskákat”, hogy egymás közönségének is bemutassák a Pajtaszínházi program keretében készült produkcióikat. A Veres Péter Kulturális Központban, március 19-én, szombaton, délután 14 órától kezdődnek az előadások: a „Képzelt riport egy átlagos hétköznapról…” a  derecskei Táltos Dráma és Musical Társulat, „A földesi ködmön” a Szélrózsa együttes, a „Mit mondott a kabai asszony” és a „Dinnyék” a Lakat Színpad valamint a helyiekre szabott „Rómeó és Júlia” a balmazújvárosi Soóskák előadásában.

pajtaszínházi szemle-plakát17

A produkciók a magyar kultúra napja alkalmából a Nemzeti Színházban már nagy sikerrel szerepeltek január 24-én. Azóta az előadások tovább fejlődtek a mentorok, Bakota Árpád, Kiss Gergely Máté és Mercs János színművészek, illetve Lakó Zsigmond drámapedagógus segítségével. Maguk a színjátszók is lelkesen próbáltak tovább, felbuzdulva a budapesti sikeren.
A mostani találkozó különlegessége az lesz, hogy két tagú „zsűri” előtt mutatkoznak be a produkciók, hogy komoly, szakmai értékelést kaphassanak a csoportok és a mentorok, ezzel is segítve a további közös munkát.

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája nevében szeretettel  várunk Titeket és minden kedves érdeklődőt a Pajtaszínházi Szemle Hajdú-Bihar megyében c. programunkra.
Helyszín: Veres Péter Kulturális Központ, Soós Imre színházterem, Balmazújváros, Kossuth tér 18.
Időpont: 2016. március 19. szombat 14:00 -19:00

Program:
14.00 Köszöntőt mond: Dr. Veres Margit, Balmazújváros polgármestere.
A rendezvényt megnyitja: Kiss Gábor Boldizsár főosztályvezető, a Művelődési Intézet Szakmai Módszertani Főosztályának vezetője.
14.10-14.45: Táltos Dráma és Musical Társulat, Derecske
„Képzelt riport egy átlagos hétköznapról…”
Csoportvezető: Nádházi Tálas Csilla
Mentor: Mercs János
15.10-15.40: Szélrózsa Néptáncegyüttes, Földes
A földesi ködmön
Csoportvezető: Balázsiné Bíró Valéria
Mentor: Lakó Zsigmond
16.00-16.30: Lakat Színpad, Kaba
Mit mondott a kabai asszony? pletyka 10 percben és Móricz Zsigmond: Dinnyék paraszti komédia
Csoportvezető: Varjú Sarolta, Bagi Andrea
Mentor: Bakota Árpád
17.00-17.30: SOÓSKÁK
Balmazújváros
Rómeó és Júlia
Csoportvezető: Nagy Sándor, Lósné Hüse Erzsébet
Mentor: Kis Gergely Mát
18:00     Szakmai beszélgetés, közös értékelés