Új szálloda Budapesten

Új, 101 szobás szállodát nyitott Budapesten az Eurostars Hotel Company, a spanyol Group Hotusa szállodai divíziója Budapest dinamikusan fejlődő idegenforgalmának kiszolgálására. Az új Exe Danube Budapest már a csoport második szállodája Magyarországon, Budapest szállodakínálatának leggyorsabban bővülő, négycsillagos szegmensében. A növekvő számú hosszú hétvégi utazások, valamint a városban megrendezendő sporteseményeknek köszönhetően a jelenlegi több mint 19.000 szoba mellé a tervek szerint további 2.000 szállodaszoba létestül mintegy 4.000 férőhellyel 2018-ig Budapesten.

A hotelek 4 csillagos szegmense bővült a legjobban
A látogatók számának növekedése mellett az elmúlt évben a minőségi színvonalú szálláshelyek irányába történő elmozdulás is megfigyelhető volt Budapesten: a szállodai szegmensben a négycsillagos hotelek körében volt a legnagyobb, 1,8%-os növekedés a foglalások számában tavaly az előző évhez képest. Az Exe Danube Budapest Hotel megnyitásával, az Eurostars Hotel Company ezt a négycsillagos szegmenst erősíti. Az új szálloda Budapest belvárosában, az Asbóth utcában található, a népszerű bárjairól és éttermeiről ismert 7. kerület szívében, ugyanakkor az üzleti célú látogatók számára is kedvező helyen.
Budapest nagyon fontos számunkra, mivel idegenforgalma rendkívül dinamikusan bővül. Ha ez a növekedés folytatódik, a két meglévő hotelünk mellett a további beruházások lehetőségét  is megvizsgáljuk Magyarországon” – mondta Amancio López Seijas, a Grupo Hotusa elnöke.
„A Magyar Szállodaszövetség örül annak, hogy az Eurostarts Hotel Company már a második szállodáját létesítette Budapesten. Azon dolgozunk, hogy a magyar idegenforgalomi kínálat a  mennyiségről a minőségre váltson, a színvonalas szolgáltatásokban eszközölt beruházások pedig, mind a városfejlesztés mind a szálláshelyek építésében, hozzájárulhatnak a fizetőképes látogatók megszólításához” – mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek  Szövetségének alelnöke.
Budapest erős spanyol partnerre talált idegenforgalmának fejlesztésében
Az új szállodával az Eurostars Hotel Company már 167 hotellel rendelkezik. 2016-ban figyelemre méltó növekedést ért el, 23 új szállodát adott át, ezek közül 11-et külföldön: Az új Exe Danube Budapest szálloda mellett Franciaországban (1), Olaszországban (1), Portugáliában (2), Panamában (1), Kolumbiában (1), Marokkóban (1), Mexikóban (2) és a Cseh Köztársaságban (1), nyitott szállodákat a különböző láncai számára, valamint 12 hotelt Spanyolországban.