Végleges a magyar junior koris csapat

A hétvégi bécsi verseny után az utolsó kérdés is eltűnt a magyar csapat kijelölésének útjából. A férfiak külön versenye Böröcz Máté sikerét hozta, aki a háromból két válogatót nyert és mindhárom alkalommal  a rövidprogram után a legjobb pozíciót szerezte meg a magyarok között. Így ráesett a választás. Ezek után Engi Klára a MOKSZ pontozásos ágazat sportigazgatója kihirdette a március 14 és 20 között Debrecenben sorra kerülő junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságra nevezett magyar csapat névsorát.

Böröcz Máté.odtNői egyéni: Tóth Ivett-
Tartalék: Medgyesi Fruzsina
Férfi egyéni: Böröcz Máté
Tartalék: Maszljanko Alexander

Jégtánc: Wei Kimberly – Fourati Ilias
Marton Villő – Semko Danyil
Tartalék: Jakucs Hanna – Illés Dániel

A versenyzők elé állított célokról Engi Klára így nyilatkozott:

Egyéni női: Tóth Ivett a legreménytelibb és a legrutinosabb a csapatban. Az idei Eb 11. hely után, bár a junior mezőny tűnik nehezebbnek, tőle várjuk a legkiemelkedőbb helyezést. Cél: a döntőbe kerülés.

Egyéni férfi: Böröcz Máté, a legtapasztalatlanabb még az újoncok közt is. Nagyszerű ugró, az idei évben először sikerült neki a tripla Axel edzésen, viszont a program kivitelezésén még sokat kell dolgoznia. Cél: hibátlan rövid programmal meggyőző bemutatkozás.
Jégtánc: szintén újoncok, az idei a bemutatkozási év a számukra. Wei Kimberly- Fourati Ilias és Marton Villő- Semko Daniel, mindkét pár előtt 3-4  junior év áll még. Cél: az egyik pár döntőbe kerülése, azaz a kűr futása már óriási teljesítmény lenne.