Versenyben az élet- és egészség védelméért

Élethű baleseti szimulációkban kell bizonyítaniuk tudásukat a Megyei elsősegélynyújtó verseny résztvevőinek Hajdúnánás fő terén május 11-én. A járókelőket nem csak az életmentő fogások látványossága, hanem egészségnapi programok is várják. 

A Vöröskereszt életmentő tevékenységei Hajdúnánás központjában szólítják meg az érdeklődőket, járókelőket 2016. május 11-én a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Élet- és egészségnapján. A programok középpontjában a Megyei elsősegélynyújtó verseny áll. A 9.00 órakor kezdődő fordulóban négy összetett, valósághű baleseti szimulációban kell elsősegélyt nyújtaniuk a csapatoknak, két állomáson elméleti tudásukat kell bizonyítaniuk. Összesen 15 csapat indul általános iskolás, gimnáziumi és felnőtt korosztályban. Mindannyian továbbjutottak a verseny területi fordulóin. A győztesek továbbjutnak a Felmenőrendszerű Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjébe.

verseny2016-fotó Gyarmati GáborElső az ember
Amíg a verseny tart – 15 óráig – a járókelőket egészségsátrak várják szűrésekkel, tanácsadásokkal, egészség- és életvédelemmel kapcsolatos programokkal és gyermekfoglalkozásokkal. Az érdeklődők ellenőriztethetik vércukor-, vérnyomás-, koleszterinszintjüket, testtömeg-indexüket; információkat kaphatnak az egészséges életmódról. Felnőtt- és csecsemő-Ambun tanulhatják meg és gyakorolhatják az újraélesztést, kipróbálhatják a félautomata defibrillátort. A gyermekeket változatos játékok és szórakoztató baleset-megelőző rendőrségi foglalkozások fogadják.
A Magyar Vöröskereszt 135. évfordulóját ünnepli, ifjúsági tagozata pedig 95 éves idén. A kettős évforduló alkalmából a Vöröskereszt történetével, és az alapító életével is megismerkedhetnek az érdeklődők az egyik sátorban.

Véradás
Életet is menthetnek a hajdúnánási rendezvény látogatói, hiszen véradásra invitálják őket a szervezők reggel 8 és 17.30 között a Magyar Vöröskereszt Hajdúnánás Területi Szervezetének irodájába (Dorogi u. 5.). Kérik a jelentkezőket, hogy étkezzenek a napszaknak megfelelően, igyanak sok folyadékot, és személyi irataikat és TAJ-kártyájukat hozzák magukkal.

meghivo-belső-sajtó